ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
29.07.2020

Κ. Μητσοτάκης: Σε όλους τους συνταξιούχους εφάπαξ τα αναδρομικά εντός 2020.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Κ. Μητσοτάκης: Σε όλους τους συνταξιούχους εφάπαξ τα αναδρομικά εντός 2020

Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως σε όλους τους συνταξιούχους, πριν το τέλος του 2020, τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ, είπε από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει, ανέφερε. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ποσό 1,4 δισ. ευρώ, που αφορά στις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, το δικαίωμα αυτό επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, δηλαδή οι ωφελούμενοι είναι συνολικά περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη δαπάνη «αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου και δεν υπάρχει περιθώριο για ικανοποίηση πρόσθετων άλλων αιτημάτων αυτού του είδους». Κάτι τέτοιο, όπως υπογράμμισε, θα ήταν άδικο για τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τις επόμενες γενιές, το σύνολο της κοινωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως στη διάρκεια της πανδημίας οι συνταξιούχοι προστατεύθηκαν και «δεν χτυπήθηκαν όσο άλλοι», ωστόσο τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλε «να κρατά τις δημοσιονομικές ισορροπίες και εφεδρείες για κάθε δύσκολη στιγμή».

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

https://youtu.be/mfSjwga-guc

Η δευτερολογία για τα αναδρομικά

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η υποχρέωση της κυβέρνησης θα ήταν να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση «στον βαθμό να καταλαμβάνει μόνο όσους είχαν προσφύγει. Δεν το κάνουμε γιατί θα ήταν αναμενόμενο να προσφύγουν και οι υπόλοιποι και θα δικαιωνόντουσαν. Θα υποβάλλαμε συνταξιούχους στον κόπο και στη δαπάνη. Επιλέξαμε να τα δώσουμε όλα μαζί εφάπαξ εντός του 2020 και αυτό είναι πολιτική απόφαση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: https ://www .naftemporiki .gr /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671