ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
30.07.2020

Έρχεται ρύθμιση για τις οφειλές που έχουν «παγώσει» λόγω της πανδημίας – Ποιους αφορά.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Έρχεται ρύθμιση για τις οφειλές που έχουν «παγώσει» λόγω της πανδημίας – Ποιους αφορά

Στη Βουλή θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα η ρύθμιση για τις υποχρεώσεις που έχουν σωρευθεί λόγω της κρίσης του κορονοϊού και οι οποίες θα αποπληρωθούν σε 12 άτοκες δόσεις το 2021 ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Καθημερινή”, η νέα ρύθμιση θα καλύψει προβλήματα που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, ύψους άνω των 2 δις. ευρώ σε επιχειρήσεις,ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους και θα αφορά τις οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου που έχουν ανασταλεί, η αποπληρωμή των οποίων θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2021. Δηλαδή θα αφορά όσους έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μέχρι τον Οκτώβριο την πληρωμή φόρων και δόσεων ρυθμίσεων. Η ρύθμιση αφορά επιχειρηματίες που έκλεισαν με απόφαση του κράτους, επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και υπάγονται στη λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ εργαζόμενους που εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας ή είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα κατά 405 ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση μετά το τέλος των αναστολών (στα τέλη Οκτωβρίου) υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει η ΑΑΔΕ. Η ρύθμιση θα αφορά όλες τις οφειλές τακτικές (ΦΠΑ,ΦΜΥ κλπ) και έκτακτες (φόρος κληρονομιάς), καθώς και τις δόσεις ρυθμίσεων των οποίων η πληρωμή έχει ανασταλεί.

Όσον αφορά το ύψος του επιτοκίου για όσους επιλέξουν τη ρύθμιση των 24 δόσεων θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2% -2,5%. Σήμερα η πάγια ρύθμιση οφειλών προβλέπει επιτόκιο 4,5% για 12 δόσεις και 6 % για 24 δόσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", η νέα ρύθμιση έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί με τους θεσμούς. `

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671