ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
12.11.2020

Ν. Χαρδαλιάς: Απαγόρευση μετακινήσεων από 21:00 έως 05:00 - Τρεις εξαιρέσεις.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ν. Χαρδαλιάς: Απαγόρευση μετακινήσεων από 21:00 έως 05:00 - Τρεις εξαιρέσεις

Την απαγόρευση των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα στο διάστημα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε, οι μετακινήσεις περιορίζονται, λόγω κορωνοϊού, μόνο στις «απολύτως αναγκαίες», κι αυτές αφορούν αυστηρά τρεις λόγους: εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικιδίων για μικρή βόλτα, μόνο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο επιπλέον αυτός περιορισμός κρίθηκε απαραίτητος καθώς διαπιστώθηκαν περιττές μετακινήσεις, κυρίως προς οικίες πολιτών, οι οποίες αυξάνουν την κινητικότητα κι άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

https://youtu.be/ZxvB1bJV9EE

Και στο διάστημα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τις κατ' εξαίρεση αυτές μετακινήσεις απαιτείται η προηγούμενη αποστολή SMS στο 13033: για λόγους υγείας στο 1 και για συνοδεία κατοικιδίου στο 6, ενώ και για την εργασία τις ώρες αυτές είναι απαραίτητη η βεβαίωση από τον εργοδότη.

Σχετικά με την ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως ο περιορισμός δεν αφορά την προπόνηση σε αθλητικά σωματεία, αλλά αυστηρά μόνο στην ατομική, σε συνθέσεις έως και τρία άτομα, για την οποία διατύπωσε ισχυρή σύσταση να γίνεται κοντά στην κατοικία του αθλούμενου.

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, επανέλαβε, καθώς η επιτροπή των επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά, όσο και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Για την τηλεργασία, έκανε γνωστό πως κάθε οργανισμός ιδιωτικού και δημόσιου τομέα οφείλει από την Παρασκευή να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία του με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά, από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε ο υφυπουργός, σημειώνοντας πως από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χθες, δηλαδή τις τέσσερις πρώτες ημέρες του νέου lockdown, διενεργήθηκαν από ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς 301.794 έλεγχοι ανά τη χώρα.

Παράλληλα, προέτρεψε ους τηλεοπτικούς σταθμούς να περιορίσουν την παρουσίαση ζωντανών εκπομπών και την παρουσία καλεσμένων.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων, σημείωσε, ωστόσο το σημείο είναι κομβικό, χρειάζεται υπομονή κι επιμονή για να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα, άρα και τη μετάδοση του ιού.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671