ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
14.11.2020

Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία μέχρι 30 Νοεμβρίου

Ξεκινά εκπαιδευτική τηλεόραση από τη Δευτέρα και τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη. Τα μαθήματα θα είναι διάρκειας 30 λεπτών και γίνονται το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθούν οι οικογένειες και να μην υπερφορτώνονται τα δίκτυα.

Η απόφαση να κλείσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση βασίστηκε στο ότι υπάρχει κινητικότητα πληθυσμού, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

«Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων».

« Τα σχολεία και κυρίως τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει κι αυτό από μόνο του είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Οπως είπε η Νίκη Κεραμέως θα υπάρξει εκπαιδευτική τηλεόραση από τη Δευτέρα το πρωϊ στις 09.00. Θα προβάλλεται από την ΕΡΤ2. Αύριο Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.

Θα υπάρξει τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Θα είναι υποχρεωτική και η διδακτική ώρα θα είναι 30 λεπτών. Το ωράριο θα είναι απογευματινό (θα ξεκινά στις 14.00 και θα διαρκεί έως τις 17.00 για το δημοτικό και από τις 14.00 έως τις 16.20 για τα νηπιαγωγεία) για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, που είτε έχουν μεγαλύτερα παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση, είτε οι ίδιοι απασχολούνται με τηλεργασία. Στόχος είναι να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση των δικτύων.

Στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης δεν θα υπάρξει χρέωση δεδομένων.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στο Δημόσιο και την αυτοδιοίκηση εφαρμόζεται λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και για τις ειδικότητες που όπου είναι εφικτό, τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό. Οι υπάλληλοι στις ομάδες υψηλού κινδύνου μένουν στο σπίτι, είτε με τηλεργασία είτε κάνοντας χρήση άδειας.

Δημόσιοι υπάλληλοι που είναι γονείς με παιδί έως 15 ετών μπορούν να εργαστούν είτε με μειωμένο κατά 25% ωράριο, είτε με εναλλακτικό ωράριο, είτε με άδεια ειδικού σκοπού.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των βρεφονηπιακών σταθμών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, κατόπιν της εισήγησης της ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Επιδημιολόγων και ειδικών, καθώς και των ανακοινώσεων του υπουργού Υγείας, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του υπουργού Εσωτερικών, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλη την επικράτεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

 

Πηγή: https://www.euro2day.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671