ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
23.11.2020

Αναδρομικά, συντάξεις, Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλονται - Οι δηλώσεις Βρούτση.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Αναδρομικά, συντάξεις, Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλονται - Οι δηλώσεις Βρούτση

Τι ισχύει με συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα - Διευκρινίσεις από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

Για την καταβολή αναδρομικών, συντάξεων, αλλά και του δώρου Χριστουγέννων που αναλογεί στο κράτος, και τις ημερομηνίες καταβολής τους μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016, να καταθέσουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά που ζητούνται. Τόνισε πως ήδη 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση.

Επιπλέον ο υπουργός κάλεσε τους δικαιούχους που δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να καταθέσουν το συντομότερο την αίτησή τους και ας καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται.

O υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Εξήγησε ότι μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις, ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου - και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους - θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας το 2021.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διπλασιάζεται για όλους οριζόντια

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τετάρτη διπλασιάζεται το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τον μήνα Δεκέμβριο, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογα είχε δοθεί εκτάκτως βοήθημα και τον Μάιο.

"Πρόκειται για λίγο περισσότερο από 482.000 συμπολίτες μας-δικαιούχους σε 256.000 νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να τους ενισχύσει αυτή τη δύσκολη χρονιά" υπογράμμισε στο Mega.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διπλασιάζεται για όλους οριζόντια για τον Δεκέμβριο. Παράλληλα εντάσσονται νέοι δικαιούχοι στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες – οι άστεγοι και οι κακοποιημένες γυναίκες που ζούσαν σε δομές προσωρινής φιλοξενίας.

Παράλληλα όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, δίνεται παράταση για άλλους τρεις μήνες για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ.

Για τα οικογενειακά επιδόματα σημείωσε πως "για τον προϋπολογισμό του 2021 εντάσσουμε υψηλότερα ποσά για τα επιδόματα και το επίδομα παιδιού".

Όπως σημείωσε, οι οικογένειες που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα θα αυξηθούν καθώς τα εισοδήματα των πολιτών έχουν πέσει λόγω της κρίσης που επέφερε η πανδημία.

Σε μελλοντικό χρόνο θα καθοριστεί αν θα αλλάξει κάτι στο ποσό που δίνεται στους δικαιούχους.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, επισήμανε ότι οι έλεγχοι εντατικοποιούνται. Μέχρι τώρα γίνονταν μοριακά τεστ και rapid test από τον ΕΟΔΥ κάθε δύο εβδομάδες, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα γίνονται rapid test κάθε εβδομάδα σε όλους τους εργαζομένους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ίσως δειγματοληπτικά σε κάποιους ωφελουμένους. Τα γρήγορα τεστ θα διενεργούνται από τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Πηγή: https://www.thetoc.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671