ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
24.11.2020

«Βροχή» επιδομάτων για 10 μέρες: 1.000άρικα σε 50.000 επαγγελματίες, αναδρομικά σε συνταξιούχους, επιδόματα σε ανέργους.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

«Βροχή» επιδομάτων για 10 μέρες: 1.000άρικα σε 50.000 επαγγελματίες, αναδρομικά σε συνταξιούχους, επιδόματα σε ανέργους

Προσαυξημένες με αναδρομικά θα είναι οι συντάξεις του Δεκεμβρίου για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους ενώ καταβάλλονται μέχρι το τέλος του μήνα οι έκτακτες ενισχύσεις σε ανέργους. Όλες οι ημερομηνίες κλειδιά

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Η πληροφορία ότι όσοι κάνουν αίτηση για την 4η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής την Δευτέρα θα πληρωθούν σήμερα, "έσπρωξε" τουλάχιστον 75.000 επαγγελματίες και εκπροσώπους επιχειρήσεων στα monitor μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εκτιμάται ότι σήμερα θα πληρωθούν πάνω από 50.000 επαγγελματίες με το ποσό να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος πληρωμών την Παρασκευή για να καλυφθούν όσοι θα κάνουν αίτηση μέσα στην εβδομάδα.

Άνεργοι: Από την Παρασκευή, έχει ξεκινήσει η πληρωμή του διπλού επιδόματος που χορηγείται σε όσους έχουν χάσει (ή θα χάσουν) το επίδομα, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Την Παρασκευή, έγινε πληρωμή στους ανέργους που έληξε η επιδότησή τους στο διάστημα από 1 έως 19 Οκτωβρίου. Για όσους έληξε το επίδομα από 20 έως 31 Οκτωβρίου, το πρώτο επίδομα ανεργίας θα δοθεί μέσα στον μήνα ενώ για όσους χάσουν το επίδομα μέσα στον Νοέμβριο, η πληρωμή θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο.

Μακροχρόνια Άνεργοι: Οι πληρωμές στους 130.000 μακροχρόνια ανέργους θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα. Το ποσό που θα λάβουν ανέρχεται στα 400 ευρώ

Εργαζόμενοι σε αναστολή κλειστών επιχειρήσεων: Η υπουργική απόφαση δίνει χρονικό περιθώριο πληρωμής των εργαζόμενων που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Ο λόγος γίνεται για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή. Ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι οι πληρωμές να γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Εργαζόμενοι σε αναστολή πληττόμενων επιχειρήσεων: Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η ημερομηνία "ορόσημο" είναι η 21η Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να πληρωθεί η έκτακτη αποζημίωση και σε αυτούς τους εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανέρχεται στα 26,66 ευρώ ανά μήνα.

Συνταξιούχοι: Δύο ομάδες συνταξιούχων θα λάβουν αναδρομικά. Η πρώτη περιλαμβάνει τους συνταξιούχους που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016 από την αγορά εργασίας με περισσότερα από 30 χρόνια εργασίας. Αυτοί θα λάβουν αυξήσεις λόγω της διόρθωσης του συντελεστή υπολογισμού της σύνταξης ενώ τα ποσά θα υπολογιστούν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019. Τα ποσά αναμένεται ότι θα φανούν με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου η καταβολή της οποίας ξεκινάει από αύριο. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει συνταξιούχους που έχουν πάρει προσωρινή σύνταξη. Αν αυτή έχει υπολογιστεί με συντελεστή 50%, θα γίνει επανυπολογισμός προκειμένου να υπολογιστεί με συντελεστή 70%. Και αυτό το ποσό θα καταβληθεί αναδρομικά.

Κληρονόμοι συνταξιούχων: Όσοι ολοκληρώσου την αίτηση μέσα στον Νοέμβριο προσκομίζοντας (ηλεκτρονικά) και τα τρία δικαιολογητικά που απαιτούνται, θα λάβουν τα ποσά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: https://www.thetoc.gr/

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671