ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
14.12.2020

Απ. Βεσυρόπουλος : Κανένας νέος φόρος στον προϋπολογισμό.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Απ. Βεσυρόπουλος : Κανένας νέος φόρος στον προϋπολογισμό

Το 2021 προβλέπονται μέτρα μείωσης φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων σημείωσε o υφυπουργός Οικονομικών. Κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ πως είχε επιλέξει το δρόμο της υπερφορολόγησης.

Στον προϋπολογισμό του 2021 «δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας νέος φόρος ή καμία αύξηση ήδη υπάρχοντος φόρου, αλλά περιλαμβάνονται μέτρα μείωσης φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα κυριότερα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα για τη χώρα με την αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδική αναφορά έκανε στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. «Από την πρώτη στιγμή σταθερό πρόταγμα για εμάς ήταν να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και όρθιες τις επιχειρήσεις, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και να αποτρέψουμε την απώλεια θέσεων εργασίας» είπε και μίλησε για παρεμβάσεις 24 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2020. Παράλληλα υπογράμμισε πως ακόμα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ προβλέπονται για τους πρώτους μήνες του 2021.

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, η μείωση του φόρου για τα μερίσματα, η μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα κ.α. Για να υπογραμμίσει πως αν δεν είχε εμφανιστεί η πανδημία θα υπήρχαν πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Βέλη εξαπέλυσε το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει το δρόμο της υπερφορολόγησης. Συνέχισε λέγοντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση «αυτή είναι η διαφορά μας. Κάποιοι αντιλαμβάνονται την αύξηση των φορολογικών εσόδων ως προϊόν επιβολής φόρων, ενώ εμείς επιδιώκουμε την αύξηση των φορολογικών εσόδων μέσα από την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου για τη χώρα».

Πηγή: https://www.euro2day.gr

 

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671