ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
28.04.2021

Έρχεται νέα ανεξάρτητη Αρχή για ΕΦΚΑ, επικουρικό, επαγγελματική ασφάλιση.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Έρχεται νέα ανεξάρτητη Αρχή για ΕΦΚΑ, επικουρικό, επαγγελματική ασφάλιση

Μια νέα ενιαία ανεξάρτητη αρχή που θα εποπτεύει διεξοδικά όλα τα Ταμεία του πρώτου και του δεύτερου πυλώνα, ήτοι τον ΕΦΚΑ το νέο επικουρικό ταμείο που θα δημιουργηθεί για όσους ασφαλιστούν για πρώτη φορά από το 2022 αλλά και τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ενόψει της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ο αρμόδιος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου εξετάζει τη δημιουργία του νέου αυτού εποπτικού οργάνου στα πρότυπα αυτού που ισχύει σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του φορέα θα είναι σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", η διασφάλιση της ποσοστιαίας των μελών και των δικαιούχων των ασφαλιστικών ταμείων και κατά κύριο λόγο του νέου κεφαλαιοποιητικού επικουρικού αλλά και των ταμείων επαγγελματίας ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, ο ισχυρότερος εποπτικός μηχανισμός του νέου επικουρικού θα είναι οι κανόνες διακυβέρνησης, διαφάνειας και ενημέρωσης υπό τους οποίους θα λειτουργεί το Ταμείο. Όπως εξηγεί ο κ. Τσακλόγλου ο ασφαλισμένος θα έχει πλήρη ενημέρωση για την πορεία και τα πεπραγμένα των επενδύσεων του Ταμείου του σε καθημερινή βάση. Η διόρθωση των επενδύσεων και η πορεία των αποδόσεων θα είναι γνωστές σε όλους τους ασφαλισμένους .Αυτό στην πράξη σημαίνει σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", ότι η αξιολόγηση και η λογοδοσία θα είναι καθημερινή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η εποπτεία της λειτουργίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αλλά και της διαχείρισης των αποθεμάτων του εναπόκειται άμεσα στο υπουργείο Εργασίας και έμμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδας και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς . Όσον αφορά τα επαγγελματικά ταμεία εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας (Διεύθυνση Επαγγελματικής Ασφάλισης ) και ελέγχονται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, ενώ οι επενδύσεις τους εποπτεύονται και ελέγχονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671