ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αριθμ. 206948/10.05.2021

Όροι και διαδικασίες παραγωγής και επιλογής ειδών τρίτων που προορίζονται για πώληση και διάθεση από τα πωλητήρια του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.) και καταβολής τελών χρήσης και απόδοσης ποσοστών από τις πωλήσεις .

 

Λήψη αρχείου σε ΦΕΚ

_____

Αριθμ. 206948

(ΦΕΚ Β΄ 2071/20.05.2021)

Όροι και διαδικασίες παραγωγής και επιλογής  ειδών τρίτων που προορίζονται για πώληση και διάθεση από τα πωλητήρια του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.) και καταβολής τελών χρήσης και απόδοσης ποσοστών από τις πωλήσεις .

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 4761/2020 «Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και μετονομασία του σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, ρυθμίσεις για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το μουσείο "Φοίβος Ανωγειανάκης" και άλλες διατάξεις» (Α’ 248).

β) Του ν. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Α’ 153), όπως ισχύει.

γ) Του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 133), όπως ισχύει.

δ) Του π.δ. 4/2018 «Οργανισμός Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» (Α’ 7), όπως ισχύει.

ε) Του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 121).

στ) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98), όπως διατηρήθηκε σε ισχύ με τις διατάξεις της παρ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 133).

2. Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.) στην υπ’ αρ. 8/5-3-2021 συνεδρίασή του.

3. Την υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/180175/21-4-2021 Εισηγητική - Οικονομική Έκθεση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Α., σύμφωνα με την οποία από την προβλεπόμενη στη σύμβαση διάθεσης ειδών επί παρακαταθήκη ρήτρα καταγγελίας από τον Ο.Δ.Α.Π., σε περίπτωση παράβασης των όρων συνεργασίας από τον προμηθευτή, προκαλείται ενδεχόμενο έσοδο υπέρ του Ο.Δ.Α.Π.

4. Το γεγονός ότι με την έκδοση της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Διαδικασία έγκρισης διάθεσης εκδόσεων τρίτων μέσω παρακαταθήκης από το δίκτυο πωλητηρίων του Ο.Δ.Α.Π.

1. Τα ποσοστά προμήθειας που αποδίδονται στους εκδότες για την πώληση των εκδόσεων τους καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.), που εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ο.Δ.Α.Π. και αναρτάται στο "Πρόγραμμα Διαύγεια", στο πλαίσιο της τιμολογιακής πολιτικής του Οργανισμού.

2. Για την έγκριση διάθεσης εκδόσεων εκδοτικών οίκων με τη μέθοδο της παρακαταθήκης από το δίκτυο πωλητηρίων του Ο.Δ.Α.Π., συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, επταμελής Επιτροπή αποτελούμενη από:

α) Τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως Πρόεδρο,

β) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκδόσεων και Ψηφιακών Εφαρμογών του Ο.Δ.Α.Π.,

γ) έναν (1) μόνιμο ή αορίστου χρόνου υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος ορίζεται από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,

δ) έναν (1) μόνιμο ή αορίστου χρόνου υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος ορίζεται από τη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων,

ε) έναν (1) μόνιμο ή αορίστου χρόνου υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος ορίζεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και

στ) δύο (2) μέλη ΔΕΠ που είναι και μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) ή του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ.) με αντικείμενο αρχαιολογικές και αρχιτεκτονικές σπουδές αντίστοιχα.

3. Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας, ο Πρόεδρος αναπληρώνεται από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκδόσεων και Ψηφιακών Εφαρμογών του Ο.Δ.Α.Π. Τα μέλη της Επιτροπής ορίζονται με τους αναπληρωτές τους με τριετή θητεία και δεν αμείβονται. Η Επιτροπή της παρ. 2 συνεδριάζει στην έδρα του Ο.Δ.Α.Π. τουλάχιστον μία φορά ανά τρίμηνο ή και συχνότερα εάν κριθεί σκόπιμο και υποστηρίζεται διοικητικά από τη Διεύθυνση Εκδόσεων και Ψηφιακών Εφαρμογών του Ο.Δ.Α.Π.

4. Τα αιτήματα διάθεσης των εκδόσεων από το δίκτυο πωλητηρίων του Ο.Δ.Α.Π., (τόσο από τα φυσικά καταστήματα όσο και από το ηλεκτρονικό κατάστημα) υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους εκδότες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για την εξέταση του αιτήματος, συνυποβάλλεται α) η έκδοση σε τρία (3) αντίτυπα, εκ των οποίων δύο (2) σε έντυπη μορφή και ένα (1) σε ηλεκτρονική μορφή, β) υπεύθυνη δήλωση, με την οποία ο αιτών δεσμεύεται για την τιμή πώλησης διάθεσης της έκδοσης στο εμπόριο και γ) αποδεικτικό καταβολής των τελών φωτογράφησης ή δανεισμού διαφανειών ή και δημοσίευσης, εφόσον η έκδοση κυκλοφορεί ήδη στην αγορά. Αιτήματα που αφορούν σε ξενόγλωσσες εκδόσεις πρέπει να συνοδεύονται και από ελληνική ή αγγλική μετάφραση, εκτός αν η Επιτροπή αποφασίσει διαφορετικά.

5. Τα αιτήματα της παρ. 4 υποβάλλονται προς τις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων ή Μουσείο) και σε περίπτωση αιτήματος διάθεσης έκδοσης ευρύτερου ενδιαφέροντος, υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ακολούθως αφού προβούν σε έλεγχο του περιεχομένου της έκδοσης διαβιβάζουν τα αιτήματα με τα συνημμένα αυτών συνοδευόμενα από την άποψη της υπηρεσίας στην Επιτροπή της παρ. 2. Μετά την εξέταση των αιτημάτων, η Επιτροπή της παρ. 2 υποβάλλει θετική ή αρνητική εισήγηση προς το Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π. Σε περίπτωση αρνητικής εισήγησης, αυτή τεκμηριώνεται ειδικά.

6. Η απόφαση διάθεσης εκδίδεται από το Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π. και έχει αόριστη διάρκεια. Για τη συνεργασία με τη μέθοδο της παρακαταθήκης συνάπτεται σύμβαση μεταξύ εκδότη και του Ο.Δ.Α.Π., με την οποία καθορίζεται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.

7. Στην περίπτωση που η έκδοση της απόφασης διάθεσης συνεπάγεται την καταβολή τέλους χρήσης ή δημοσίευσης φωτογραφιών, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του ν. 3028/2002, ποσό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του καταβλητέου τέλους δύναται να παρακρατείται από τα προς απόδοση ποσοστά προμήθειας από τις πωλήσεις.

8. Η διάθεση συγκεκριμένης έκδοσης μπορεί να παύσει με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π. για τους παρακάτω λόγους:

α) Κατόπιν αίτησης του προμηθευτή,

β) κατόπιν υποβολής αιτιολογημένου αιτήματος της καθ’ ύλην αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εφόσον υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης του περιεχομένου της έκδοσης,

γ) με εισήγηση του Τμήματος Παρακαταθηκών του Ο.Δ.Α.Π., λόγω μειωμένης αγοραστικής κίνησης, μετά την παρέλευση τριών ετών από την έκδοση της απόφασης διάθεσης,

δ) με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π., λόγω αποδεδειγμένης παράβασης των όρων συνεργασίας ή της κείμενης νομοθεσίας από τον εκδότη.

9. Η διαδικασία, τα σημεία και οι χρόνοι παράδοσης και διακίνησης των εκδόσεων σε σημεία πώλησης του Ο.Δ.Α.Π., καθώς και ο ρυθμός τροφοδοσίας, καθορίζονται από τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής του Ο.Δ.Α.Π.

Άρθρο 2

Διαδικασία έγκρισης διάθεσης ειδών που παράγουν τρίτοι μέσω παρακαταθήκης από το δίκτυο πωλητηρίων του Ο.Δ.Α.Π.

1. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π., που εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ο.Δ.Α.Π. και στο "Πρόγραμμα Διαύγεια", καθορίζονται τα υποχρεωτικά τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά ανά κατηγορία ειδών που πρέπει να πληρούν τα πωλούμενα, επί παρακαταθήκη, είδη τρίτων, τα οποία διατίθενται από το δίκτυο πωλητηρίων του Ο.Δ.Α.Π.

2. Για την έγκριση των πωλητέων, επί παρακαταθήκη, ειδών, συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, πενταμελής Επιτροπή αποτελούμενη από:

α) Τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής του Ο.Δ.Α.Π., ως Πρόεδρο,

β) τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Πολιτιστικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής του Ο.Δ.Α.Π.,

γ) τον Προϊστάμενο του Τμήματος Παρακαταθηκών της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής του Ο.Δ.Α.Π.,

δ) έναν (1) ειδικό εμπειρογνώμονα σε θέματα πολιτιστικού μάρκετινγκ αναπληρούμενο από έναν ειδικό εμπειρογνώμονα σε θέματα εικαστικών τεχνών,

ε) τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

3. Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας, ο Πρόεδρος αναπληρώνεται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Πολιτιστικών Εφαρμογών του Ο.Δ.Α.Π. Τα μέλη της Επιτροπής ορίζονται μαζί με τους αναπληρωτές τους με τριετή θητεία και δεν αμείβονται. Η Επιτροπή της παρ. 2 συνεδριάζει στην έδρα του Ο.Δ.Α.Π. τουλάχιστον μία φορά ανά τρίμηνο ή και συχνότερα εάν κριθεί σκόπιμο και υποστηρίζεται διοικητικά από τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής του Ο.Δ.Α.Π.

4. Μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής του Ο.Δ.Α.Π. εκδίδεται τον μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους για τα προϊόντα του επόμενου έτους, απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π., η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ο.Δ.Α.Π. και στο "Πρόγραμμα Διαύγεια". Δύναται επίσης να εκδίδεται όμοια απόφαση τον μήνα Φεβρουάριο κάθε έτους, στη περίπτωση όπου κριθεί αναγκαία η εξασφάλιση συμπληρωματικών ειδών. Με τις αποφάσεις αυτές, απευθύνεται πρόσκληση ή προσκλήσεις υποβολής αιτημάτων για διάθεση ειδών επί παρακαταθήκη από τα πωλητήρια του Ο.Δ.Α.Π. σε συγκεκριμένες κατηγορίες ειδών. Στην πρόσκληση, η οποία μπορεί να είναι εθνικού, περιφερειακού ή τοπικού ενδιαφέροντος, προσδιορίζονται οι κατηγορίες ειδών, στις οποίες αφορά η πρόσκληση, οι θεματικές ή τα εκθέματα αρχαιολογικών χώρων και μουσείων από τα οποία έχουν εμπνευστεί, οι ενδεικτικές προδιαγραφές και τα ποσοστά προμήθειας, τα οποία αποδίδονται στους προμηθευτές για την πώληση των ειδών τους. Ειδικά για το τρέχον έτος 2021 η πρόσκληση της παρούσας παρ. εκδίδεται αμέσως μετά την έκδοση των αποφάσεων του Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π., της παρ. 1 του άρθρου 1 και της παρ. 1 του άρθρου 2.

5. Αίτημα διάθεσης ειδών επί παρακαταθήκη δύνανται να υποβάλουν όσοι νομίμως δραστηριοποιούνται στην προμήθεια ειδών που δύναται ο Ο.Δ.Α.Π. να πωλεί επί παρακαταθήκη σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 4761/2020.

Κατά την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκίας, πλαστογραφίας, απάτης, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παιδική εργασία, όπως εκάστοτε προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, την οποία τηρούν, προσκομίζοντας τα σχετικά πιστοποιητικά. Σε περίπτωση που ο αιτών είναι νομικό πρόσωπο δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για τα ανωτέρω αδικήματα σε βάρος μέλους του διοικητικού, διευθυντικού ή εποπτικού οργάνου του νομικού προσώπου ή του φυσικού προσώπου που έχει εξουσία εκπροσώπησης, λήψης αποφάσεων ή ελέγχου στο νομικό πρόσωπο.

6. Τα είδη, για τα οποία υποβάλλεται αίτημα διάθεσης, θα πρέπει να πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις κυκλοφορίας τους στην αγορά. Σε περίπτωση που το αίτημα διάθεσης αφορά σε είδη για τα οποία υπάρχει υποχρέωση λήψης, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, άδειας αναπαραγωγής και διάθεσης στο κοινό, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 46 του ν. 3028/2002, θα πρέπει να προσκομίζεται από τον αιτούντα η σχετική άδεια.

7. Η Επιτροπή της παρ. 2 αξιολογεί το αίτημα διάθεσης όσων ειδών πληρούν τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν καθορισθεί με την απόφαση της παρ. 1 και τους όρους της πρόσκλησης. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η Επιτροπή της παρ. 2 υποβάλλει θετική ή αρνητική εισήγηση για διάθεση των ειδών από συγκεκριμένα πωλητήρια ή από το σύνολο του δικτύου πωλήσεων του Ο.Δ.Α.Π., προς το Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π. Σε περίπτωση αρνητικής εισήγησης αυτή τεκμηριώνεται ειδικά. Αιτήματα που απορρίφθησαν δύνανται να υποβληθούν σε επόμενα έτη, εφόσον πληρούν τους όρους των προσκλήσεων του Ο.Δ.Α.Π.

8. Η απόφαση διάθεσης ειδών επί παρακαταθήκη εκδίδεται από το Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π. και έχει διάρκεια από ένα (1) έως τρία (3) έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της αρχικής απόφασης. Για τη διάθεση ειδών επί παρακαταθήκη, συνάπτεται σύμβαση μεταξύ προμηθευτή και Ο.Δ.Α.Π., με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας. Η σύμβαση περιλαμβάνει ρήτρα καταγγελίας από τον Ο.Δ.Α.Π., σε περίπτωση παράβασης των όρων συνεργασίας ή της κείμενης νομοθεσίας από τον προμηθευτή.

9. Στην περίπτωση που η έκδοση της απόφασης διάθεσης ειδών επί παρακαταθήκη, συνεπάγεται την καταβολή τέλους χρήσης ή δημοσίευσης φωτογραφιών, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του ν. 3028/2002, ποσό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του καταβλητέου τέλους μπορεί να παρακρατείται από τα προς απόδοση ποσοστά προμήθειας από τις πωλήσεις.

10. Τρεις (3) μήνες πριν από τη λήξη της διάρκειας ισχύος της παρακαταθήκης, ο προμηθευτής δύναται να υποβάλει στην Επιτροπή της παρ. 2, αίτημα ανανέωσης με συνημμένα επικαιροποιημένα πιστοποιητικά και τυχόν άδεια της παρ. 4 του άρθρου 46 ν. 3028/2002. Κατά την αξιολόγηση του αιτήματος ανανέωσης συνεκτιμώνται τα στοιχεία πωλήσεων που σημείωσε το κάθε είδος, τα οποία παρέχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Δ.Α.Π. Η απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π. για την ανανέωση που εκδίδεται μετά από εισήγηση της Επιτροπής της παρ. 2 ανατρέχει χρονικά στο χρόνο λήξης της αρχικής απόφασης διάθεσης.

11. Η διαδικασία, τα σημεία και οι χρόνοι παράδοσης και διακίνησης των εκδόσεων σε σημεία πώλησης του Ο.Δ.Α.Π., καθώς και ο ρυθμός τροφοδοσίας καθορίζονται από τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής.

Άρθρο 3

Καταργούμενες υπουργικές αποφάσεις

Με την έκδοση της υπουργικής απόφασης της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 4761/2020 καταργούνται οι υπουργικές αποφάσεις: α) ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΕΠ/Γ2/ Φ35/73708/1999/12-9-2005 (Β’ 1417) «Ακολουθητέα διαδικασία για τη διάθεση πωλητεων επί παρακαταθήκης ειδών σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους» και β) ΔΙΟΙΚ/Β/4122/27.4.1998 «Καθορισμός ποσοστών υπέρ ΤΑΠ από τις πωλήσεις ειδών τρίτων με το σύστημα της παρακαταθήκης».

Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Μαΐου 2021

H Υπουργός

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671