ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
31.05.2021

Α. Γεωργιάδης: Μέσα σε αυτή την εβδομάδα μπορούμε να ανακοινώσουμε και το νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

31 ΜΑΪΟΥ, 2021

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους:

«Ξεκινάει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ενίσχυση έως 18.000 ευρώ στα γυμναστήρια και τους παιδότοπους. Είναι η πρώτη φορά στο ΕΣΠΑ που γίνεται μόλις με τρία δικαιολογητικά. Καταθέτεις μόνο την άδεια, το Ε3 και την υπεύθυνη δήλωση. Το πολύ σε τέσσερις εβδομάδες θα έχουν πάρει τα χρήματά τους».

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό:

«Από αύριο ξεκινάει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Θα γίνεται πλέον αυτόματα, χωρίς δηλαδή την παρέμβαση υπαλλήλου, με έναν αλγόριθμο μέσα από τον υπολογιστή. Θα έχει έως 240 δόσεις, αλλά και κούρεμα κεφαλαίου, εφόσον αυτό αποφασίσει ο συμβιβασμός.

Προσδοκούμε με αυτό το σύστημα χιλιάδες συμπολίτες μας που μένουν εγκλωβισμένοι στο ιδιωτικό τους χρέος εδώ και χρόνια, να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από αύριο με την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Είναι ένα επαναστατικό σύστημα».

Για την επιδότηση των ενοικίων:

«Για επιχειρήσεις που ανοίξανε το Μάιο ή για επιχειρήσεις που είναι κλειστές και τον Ιούνιο, ναι, θα συνεχιστεί. Σιγά – σιγά το μέτρο αρχίζει να αίρεται για τους προηγούμενους. Όσο αρχίζεις και δουλεύεις την επιχείρησή σου, τόσο απομακρύνεσαι από τη χρήση του μέτρου. Όσο παραμένεις κλειστός με κρατική εντολή ή δεν έχεις προλάβει να λειτουργήσεις, θα τυγχάνεις της ευεργεσίας του μέτρου. Έχουμε πει ότι τα μέτρα θα αφαιρούνται σιγά – σιγά έτσι ώστε να πάρει μπρος η οικονομία».

Για τις πάγιες δαπάνες:

«Έχει ξεκινήσει η πλατφόρμα για τις πάγιες δαπάνες, στην οποία μπορούν να μπουν οι επιχειρήσεις και να δουν τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν για να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά τους».

Για την εστίαση:

«Το πρόγραμμα για την εστίαση πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Έχουν ήδη υποβληθεί 30.000 αιτήσεις και έχουμε ξεπεράσει τις 10.000 αιτήσεις που έχουν καθαρίσει».

Για τον τουρισμό:

«Πιστεύω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα μπορούμε να ανακοινώσουμε και το νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό. Θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις – όπως κάναμε για την εστίαση- όταν έχουμε την πρώτη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για την πορεία της πανδημίας:

«Όσο συνεχίζονται με αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο. Βλέπετε όμως ότι και παρά τους εμβολιασμούς η πανδημία δεν έχει φύγει. Η πανδημία είναι εδώ και κάθε μέρα έχουμε αρκετά κρούσματα. Και ναι μεν υπάρχει αποκλιμάκωση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά αυτή η αποκλιμάκωση είναι σχετικά αργή, δεν είναι γρήγορη».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=XxK8B-O9QsI

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671