ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
16.06.2021

Γεωργιάδης: Νέες διευκρινίσεις για απολύσεις μη εμβολιασμένων.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Γεωργιάδης: Νέες διευκρινίσεις για απολύσεις μη εμβολιασμένων -ΒΙΝΤΕΟ

Την πεποίθηση ότι μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν εργαζόμενο που αρνείται να εμβολιαστεί εάν εργάζεται σε ένα κρίσιμο πόστο εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν ο μείζον λόγος για απόλυση ενός εργαζομένου είναι και ο μη εμβολιασμός απάντησε τα εξής " Αυτό φαντάζομαι, θα κριθεί σε μια αίθουσα δικαστηρίου, δεν θα κριθεί από εμάς εδώ. Εάν ρωτάτε την γνώμη ασφαλώς και μια επιχείρηση θα μπορούσε να επικαλεστεί κάτι τέτοιο εάν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή".

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό " δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο" και πρόσθεσε ότι "Δεν θα γίνει άλλη νομοθέτηση " θα ισχύσει "η κείμενη νομοθεσία ".

Σε ερώτηση εάν μπορεί η κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα σε έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου, μιας άλλης επιχείρησης ψυχαγωγίας την νομική κάλυψη εάν θέλει να επιτρέπει τη είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους προκειμένου αυτός ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να είναι καλυμμένος είπε τα εξής" όταν θα έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλο τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ,όταν θα έχει δοθεί, χρειάζεται κάποιες ημέρες μπροστά έτσι δεν είναι από αύριο, γιατί από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα" για τον εμβολιασμό ." Μπορεί να μπεις να κάνεις ραντεβού μετά από 3 εβδομάδες, δεν φταις εσύ εάν η πλατφόρμα σου έβγαλε ραντεβού μετά από 3 εβδομάδες .Όταν λοιπόν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος, αυτός του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους , τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως όλα τα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου ".

Για τους εμβολιασμούς

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολιασμών. Όπως είπε " Ο έως τώρα ρυθμός εμβολιασμού στην Ελλάδα, δηλαδή το περίπου 1% του πληθυσμού την ημέρα, οι 100 χιλ. την ημέρα δηλαδή, είναι ένας από τους υψηλότερους ρυθμούς στον κόσμο" .

"Η Ελλάδα μας ευτυχώς πηγαίνει πάρα πολύ καλά και με ένα εμβόλιο πλησιάζουμε ήδη το 50% .'Εχουμε φτάσει σχεδόν στα 7 εκατ. εμβολιασμών. Πάμε πολύ καλά. Όλη η αγωνία είναι για το να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά. Δηλαδή ο ρυθμός αυτός των 100 χι. την ημέρα να συνεχίσει, να μην πέσει αυτός ο ρυθμός. Εάν ο ρυθμός συνεχιστεί, όλα θα πάνε καλά", τόνισε με έμφαση.

ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671