ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
16.07.2021

Μόνο με...face control από σήμερα Παρασκευή η διασκέδαση - Τι ισχύει για κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Μόνο με...face control από σήμερα Παρασκευή η διασκέδαση - Τι ισχύει για κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Με μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανά χειρας θα εισέρχονται από σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου, σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης οι πολίτες. Το σχετικό face contol έχουν αναλαβει οι καταστηματάρχες που θα σκανάρουν τα «αποδεικτικά» στοιχεία μέσω της νέας εφαρμογής «COVID FREE GR». Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν και για θέατρα και κινηματογράφους.

To app Covid Free GR θα μπορεί να επαληθεύει Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και βεβαιώσεις από την ιστοσελίδα gov.gr.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, πρέπει να είναι σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή μέσω κινητού. Τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα απαιτείται ή όχι από τον πελάτη να επιδεικνύει την ταυτότητα του. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση.

Τρεις είναι οι ενδείξεις της εφαρμογής:

• Πράσινο όταν ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση ή έχει νοσήσει με COVID έως και 6 μήνες από το πρώτο θετικό τεστ.

• Κίτρινο που σημαίνει ότι ο πελάτης έχει αρνητικό τεστ rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών. Η κίτρινη ένδειξη θα απασχολήσει στο μέλλον όταν οι εσωτερικοί χώροι γίνουν μεικτοί.

• Κόκκινο που σημαίνει μη έγκυρο πιστοποιητικό

Τα καταστήματα που θα φέρουν τη σήμανση «Χώρος Covid Free» θα λειτουργούν στο εσωτερικό τους μόνο με εμβολιασμένους, ενώ οι υπαίθριοι χώροι εστίασης θα μπορούν να λειτουργήσουν και με ανεμβολίαστους. Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Η καλυψη των εσωτερικών χώρων θα φτάνει το 85%.

Τα καταστήματα εστίασης από 16 Αυγούστου πέρα από την ειδική σήμανση ότι οι εσωτερικό χώροι είναι μόνο για εμβολιασμένους θα μπορούν να έχουν άλλο ένα σήμα ενημερώνοντας τους πελάτες ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν λειτουργία είτε με αμιγή είτε με μεικτή λειτουργία.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τι θα ισχύει για τα καφέ και τα εστιατόρια των mall που είναι στα μπαλκόνια. -Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.

Τα πανηγύρια το εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, και θα γίνονται μόνο με καθήμενους.

Τα πρόστιμα

Στην πρώτη παράβαση ορίζεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας για κατάστημα κάτω των 200 τμ.

Σε δεύτερη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή 15 ημερών. Σε τρίτη παράβαση αφαιρείται η άδεια λειτουργίας για 60 ημέρε

Άλλα μέτρα

-Αθλητικοί αγώνες θα γίνονται αμιγώς με εμβολιασμένους. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

-Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να τους λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου, η για το αν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

-Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671