ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ."
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ε.2185/30.09.2021

Οδηγίες για τη θέση σε παραγωγική λειτουργία της Έκδοσης 1 του Συστήματος Ελέγχου Εισαγωγών (ICS2) και την υποβολή της Συνοπτικής Διασάφησης Εισόδου (ENS) για σκοπούς ασφάλειας και προστασίας.

 

Ε. 2185/30.09.2021

Οδηγίες για τη θέση σε παραγωγική λειτουργία της Έκδοσης 1 του Συστήματος Ελέγχου Εισαγωγών (ICS2) και την υποβολή της Συνοπτικής Διασάφησης Εισόδου (ENS) για σκοπούς ασφάλειας και προστασίας

Λήψη αρχείου (ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΑΔΑ)

 

 

Περίληψη Εγκυκλίου

Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Εγκύκλιος που αφορά την παροχή οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή διατάξεων του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα ασφάλειας και προστασίας για εμπορεύματα που διακινούνται με αεροπορική μεταφορά ως ταχυδρομικές αποστολές και ταχυμεταφορές.

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Παρέχονται οδηγίες σχετικά με:

• την υποχρέωση των ταχυδρομικών φορέων και των ταχυμεταφορέων να υποβάλλουν το ελάχιστο σύνολο δεδομένων ENS στο ICS2,

• τη διενέργεια ανάλυσης κινδύνων πριν τη φόρτωση στο αεροσκάφος και πριν την άφιξη στην Ε.Ε από τις τελωνειακές αρχές, βάσει των υποβληθέντων δεδομένων

• Τη λήψη μέτρων μετριασμού των κινδύνων από τις τελωνειακές αρχές, όταν έχουν υπόνοιες σχετικά με την επικινδυνότητα ενός φορτίου, καθώς επίσης και τις ενέργειές τους όταν έχουν βάσιμους λόγους να θεωρούν ότι τα εμπορεύματα θα συνιστούσαν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και προστασία.

Δίνονται επίσης οδηγίες σχετικά με την υποβολή αιτήματος τροποποίησης ή ακύρωσης μίας ENS που έχει υποβληθεί στο ICS2, καθώς και με την υποβολή και ανάκληση του μηνύματος γνωστοποίησης προσκόμισης των εμπορευμάτων από τους ταχυδρομικούς φορείς. Τέλος, γίνεται αναφορά στις περιπτώσεις που απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής ENS και στην εφεδρική διαδικασία σε περίπτωση που υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στο/στα συστήματα.

Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η εγκύκλιος εφαρμόζεται από το Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΕΛΤΑ) και από τις εταιρείες διεθνούς ταχυμεταφοράς, καθώς και από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές.

 


       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671