ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
18.01.2022

Γ. Πιτσιλής: Πώς θα ενημερώνονται για τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι άνω των 60.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Γ. Πιτσιλής: Πώς θα ενημερώνονται για τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 (video)

Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε εβδομαδιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που, παρά τη σχετική υποχρέωσή τους, δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η ημέρα κάθε μήνα, ανέφερε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα.

ΒΙΝΤΕΟ

Η βεβαίωση των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών γίνεται από την ΑΑΔΕ, μετά την παραλαβή του σχετικού καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, περαιτέρω εξαίρεση προβλέπεται για άτομα που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες της ΑΑΔΕ, με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE στο gov.gr, δηλ. της ανάρτησης της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών.

Για την πρώτη φορά, η διαδικασία θα γίνει ως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για την επιβολή προστίμου μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Για ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, «οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα με χρήση των κωδικών taxisnet και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να υποβάλουν δικαιολογημένο και τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης, το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία».

Για θέματα επικαιροποίησης φορολογικής κατοικίας ή εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάτη, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ με αποστολή αιτήματος στην πλατφόρμα «Tα αιτήματά μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE στο gov.gr.

Εφόσον αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν είναι υπόχρεοι για επιβολή προστίμου, θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός προστίμου στον επόμενο μήνα.

«Η ΑΑΔΕ παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία και πολιτική προστασίας της δημόσιας υγείας» υπογράμμισε ο Γιώργος Πιτσιλής.

Πηγή: ertnews.gr       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671