ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
08.06.2022

Π. Τσακλόγλου: Πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Εργασίας

και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

8 Ιουνίου 2022

Π. Τσακλόγλου: Πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων

Παρέμβαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην 110η Σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ( ILO )

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, συμμετείχε στις εργασίες της 110ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Ι LO), με θέμα «Οι αναπτυσσόμενες χώρες: Κρίση, δομικός μετασχηματισμός και το μέλλον της εργασίας» .

Ο κ. Τσακλόγλου, ξεκίνησε τη διαδικτυακή του παρέμβαση αναφερόμενος στις σφοδρές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και σε κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. O Υφυπουργός έκανε λόγο για μια τριπλή κρίση, υγειονομική, ενεργειακή και χρηματοπιστωτική που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Εξαιτίας αυτής της κρίσης, το χάσμα τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στις προοπτικές της αγοράς εργασίας μεταξύ αναπτυγμένων και λιγότερο αναπτυγμένων χωρών μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Για να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο Υφυπουργός, αυτές τις προκλήσεις και να οικοδομήσουμε μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, χρειάζεται ένα συνεκτικό πλαίσιο που να επιτρέπει την επιτάχυνση της προόδου και την προώθηση της αρχής «να μην αφήνουμε κανέναν πίσω».

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση με άξονα την δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη αφενός σχεδιάζει για το μέλλον στρατηγικά και αφετέρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ανισοτήτων, που προκύπτουν από την εντεινόμενη πίεση των εξωγενών κρίσεων .

O κ. Τσακλόγλου τόνισε κλείνοντας ότι « πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για όλους, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες που μπορούν να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671