ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
23.06.2022

Ο Σταϊκούρας άνοιξε «παράθυρο» για νέα στήριξη για καύσιμα και ρεύμα από το φθινόπωρο.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ο Σταϊκούρας άνοιξε «παράθυρο» για νέα στήριξη για καύσιμα και ρεύμα από το φθινόπωρο

"Παράθυρο" για νέες παρεμβάσεις σε καύσιμα και ρεύμα από το φθινόπωρο άνοιξε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε σε συνέντευξή του πως μέσα μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022.

Συγχρόνως όμως επεσήμανε ότι θα χρειαστεί νέα στήριξη για τα καύσιμα και το επόμενο τρίμηνο μετά το τέλος Σεπτεμβρίου εάν η κατάσταση παραμείνει ίδια. Επίσης, ίσως χρειαστεί να υπάρξει και νέα παρέμβαση για το ρεύμα αν ανεβούν κι άλλο οι τιμές ενώ παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων σημειώνοντας πως εάν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ είναι σχεδιασμός τετραετίας, προσθέτοντας όμως ότι η μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Mega ότι "θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος. Εκτιμούμε μελλοντικά ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία. Αύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια μέχρι το τέλος του έτους".

"Σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα για οποιαδήποτε άλλη παροχή", δήλωσε ευθαρσώς ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος σε συνέντευξή του στο ενδεχόμενο χορήγησης επιταγής ακρίβειας. Όπως εξήγησε ο υπουργός θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος.

Πάντως, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι όπως εκτιμάται μελλοντικά θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, αλλά το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία.

Πηγή: https ://www .thetoc .gr /

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671