ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
05.09.2022

Απάντηση Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα: «Παράταση προθεσμίας ανανέωσης των παραγωγικών αδειών στις λαϊκές αγορές έως 31-12-2022».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

5 Σεπτεμβρίου, 2022

Απάντηση Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα: «Παράταση προθεσμίας ανανέωσης των παραγωγικών αδειών στις λαϊκές αγορές έως 31-12-2022»

Απάντηση Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου με θέμα: «Παράταση προθεσμίας ανανέωσης των παραγωγικών αδειών στις λαϊκές αγορές έως 31-12-2022»:

«Κύριε συνάδελφε, κατ’ αρχάς, ευχαριστώ πολύ για την επίκαιρη αυτή ερώτηση, κυρίως διότι όταν εισηγηθήκαμε στη Βουλή το νόμο για το υπαίθριο εμπόριο, αντιμετώπισα όπως θυμάστε τότε, ως συνήθως συμβαίνει στην πολιτική μου σταδιοδρομία, μία λαίλαπα λαϊκισμού, μαύρες σημαίες ότι δήθεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές από το νόμο Γεωργιάδη, ότι θέλουμε με το νόμο αυτό να πουλήσουμε τις λαϊκές αγορές στα σούπερ μάρκετ, ότι θέλουμε να χάσουν οι παραγωγοί, οι έμποροι λαϊκών αγορών τη δουλειά τους.

Ο νόμος όπως θυμάστε είχε έναρξη εφαρμογής την 1η Φεβρουαρίου. Είχαμε δώσει ήδη ένα διάνυσμα μικρού χρόνου από τη ψήφιση στην έναρξη εφαρμογής ακριβώς αναγνωρίζοντας ότι κάνουμε ένα μεγάλο άλμα ποιοτικό και έτσι δώσαμε διοικητικό χρόνο για να μπορέσει να ωριμάσει.

Στη συνέχεια δώσαμε προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου για τη μεταβίβαση των αδειών και όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα σαν και αυτά που αναφέρατε, παρατείναμε μέχρι 31 Οκτωβρίου. Τώρα, θέτετε ένα ζήτημα. Να το πάμε μέχρι τέλος του χρόνου, μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής: Είμαι σε επαφή ασταμάτητη με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, είτε των εμπόρων, είτε των παραγωγών των λαϊκών αγορών. Έχω επισκεφθεί ο ίδιος περίπου 10 διαφορετικές λαϊκές αγορές και αμέσως μετά τη ΔΕΘ, από την επόμενη εβδομάδα, γιατί αυτή έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας για μένα ως Υπουργός υπεύθυνος για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχω σκοπό να ξεκινήσω πάλι την περιοδεία μου στις λαϊκές αγορές για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι εάν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται, που πηγαίνουν καλά και που ενδεχομένως όχι.

Θέλω λοιπόν να διαβεβαιώσω κατ’ αρχάς εσάς που μου κάνατε την τιμή να κάνετε αυτήν την επίκαιρη ερώτηση, αλλά μέσω ημών και τους ενδιαφερομένους παραγωγούς λαϊκών αγορών, αλλά και εμπόρους λαϊκών αγορών, ότι αν πράγματι μου ζητηθεί από συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους και νέα παράταση, θα τη δώσω.

Στόχος μας είναι να μην μείνει ούτε ένας άνθρωπος που βιοπορίζεται από τις λαϊκές αγορές, χωρίς δουλειά λόγω του νόμου.

Είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής ότι δεν θέλω να χάσει ούτε ένας άνθρωπος τη δουλειά του.Και αν, επαναλαμβάνω όχι λόγω δικού μου λάθους, αλλά λόγω κωλυσιεργίας διοικητικών υπηρεσιών, είτε κάποιων Δήμων, είτε των Περιφερειών, κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την άδειά τους, θέλω να είναι ήρεμοι. Δεν θα αφήσουμε ούτε έναν να χάσει τη δουλειά του εξ αυτού του λόγου.

Βέβαια, δεν σημαίνει ότι αυτή η παράταση μπορεί να γίνεται επ’ άπειρον και μπορεί να εξελιχθεί σε έμμεσο τρόπο μη εφαρμογής του νόμου. Γιατί ο νόμος όπως πια τώρα όλοι γνωρίζουν έχει ψηφιστεί για το καλό των λαϊκών αγορών και για αυτό πια έχει αποκτήσει και την ομόθυμη υποστήριξη ακόμα και από εκπροσώπους που στη Βουλή ήταν αντίθετοι και είμαι περήφανος για αυτό.

Δευτερολογία

«Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Έχω αυτήν την εβδομάδα συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγών. Εφόσον πράγματι αυτό που λέτε ισχύει και υπάρχουν περιοχές που έχουν σταματήσει οι άδειες, θα παρέμβω και με εγκύκλιο και δημόσια και αν χρειαστεί, επαναλαμβάνω, και μία ακόμα μεγαλύτερη παράταση θα το θεωρούσα εύλογο να φτάναμε μέχρι τέλος του χρόνου. Εάν αυτό για κάποιους Δήμους λύνει την πίεση στο σύστημα, είμαι εδώ για να το κάνω.

Το μήνυμα θέλω να είναι σαφές: να μην ανησυχεί ούτε ένας. Διότι αν χρειαστεί, κύριε Κεγκέρογλου, να νομοθετήσω για έναν παραγωγόπου εκ λάθους γραφειοκρατικού έχασε την άδειά του, είμαι διατεθειμένος να νομοθετήσω και για αυτόν τον ένα.

Θέλω όσοι βιοπορίζονταν από τις λαϊκές αγορές πριν το νόμο για το υπαίθριο εμπόριο, όπως είπα από την αρχή, να έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να βιοπορίζονται από το υπαίθριο εμπόριο.

Δεν θέλω ούτε ένας να χάσει τη δουλειά του εξ αυτού του λόγου και θα είμαστε από πάνω και μαζί και ευχαριστώ για την ερώτηση, αυτό θα το διασφαλίσουμε και να μην υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η ομιλία στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=CmEwSQqNjLQ

 

 

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671