ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
14.02.2023

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πώς θα δοθεί στους συνταξιούχους – Οι διευκρινίσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΕΦΚΑ.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πώς θα δοθεί στους συνταξιούχους – Οι διευκρινίσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΕΦΚΑ

Διευκρινίσεις για το επίδομα προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Το επίδομα αυτό αφορά «περίπου 150.000 ασφαλισμένους συνταξιούχους που δεν έλαβαν καμία αύξηση από αυτές τις που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Όχι μόνο το 7, 5% δεν είδαν λόγω της μεγάλης προσωπικής διαφοράς, δεν έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου του 2022, ούτε είδαν ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά ούτε και από την 4η ετήσια αύξηση από το νόμο Βρούτση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι περίπου 150 χιλιάδες. Τουλάχιστον αυτοί θα δουν μια στήριξη έκτακτη έτσι όπως φαίνεται και από τα δεδομένα που συλλέγουμε με βάση τον δημοσιονομικό χώρο μια έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ.Τσάπαλος.

«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες ημέρες από σήμερα και θα δούμε και το ύψος αυτής της βοήθειας και τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί. Ο στόχος μας είναι να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό, γιατί είναι οι πλέον αδικημένοι συνταξιούχοι καθώς δεν έλαβαν απολύτως τίποτα λόγω της μεγάλης αυτής προσωπικής διαφοράς, που ουσιαστικά κληρονόμησαν από το προηγούμενο καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου», συμπλήρωσε.

Πώς θα δοθεί το επίδομα

Επίσης ρωτήθηκε πως θα δοθεί το επίδομα αυτό στους συνταξιούχους. Αυτό θα καταβληθεί «κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους χωρίς καμία αίτηση και χωρίς κανένα δικαιολογητικό», απάντησε.

«Προς το παρόν τουλάχιστον, αυτοί οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα. Διερευνούμε κάποιες δυνατότητες, όπως το αν μπορούμε να δώσουμε αυτό το έκτακτο επίδομα και σε περισσότερους συνταξιούχους. Δηλαδή σε συνταξιούχους που δεν είδαν ακέραια το 7,75%, αλλά είδαν μικρότερη αύξηση της τάξης του 2%, 3%, 3,5%, ακριβώς γιατί είχαν μια μικρή προσωπική διαφορά ή και σε συνταξιούχους που δεν είδαν καθόλου το 7,75% είδαν όμως μια μικρή ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, γιατί είναι με εισοδήματα από 1000 ευρώ και πάνω. Αλλά αυτή η ωφέλεια ήταν μικρή. Για παράδειγμα άνθρωποι με μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ δεν είδαν σημαντική ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Ήταν 4 με 5 ευρώ μηνιαίως. Οπότε εξετάζουμε αν μπορούμε και αυτούς τους ανθρώπους να τους εντάξουμε μέσα σε αυτή την έκτακτη παροχή. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε ακριβώς τα δεδομένα για να μπορούμε να το ανακοινώσουμε. Πάντως τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι, αυτοί που θα είναι μέσα σε αυτή την έκτακτη ενίσχυση», σημείωσε.

Για τις συντάξεις Μαρτίου

Τέλος μίλησε και για τις τακτικές πληρωμές που θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου (συντάξεις Μαρτίου). «Στα τέλη του μηνός, πριν από την Καθαρά Δευτέρα που θα πληρώσουμε τις συντάξεις, θα δουν μία έκτακτη αύξηση, η οποία στη συνέχεια τον επόμενο μήνα θα εναρμονιστεί με αυτό το οποίο πληρώνουν. Μόνο για αυτόν τον μήνα θα δουν κάτι παραπάνω στον τραπεζικό λογαριασμό τους», είπε.

ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: https://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671