ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ."
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ε.2033/09.05.2024

Θεώρηση αποδείξεων λιανικής πώλησης αγοραστών - ταξιδιωτών, μη εγκατεστημένων στην Κοινότητα, κατά την έξοδό τους από τη χώρα μας, με απευθείας μετάβασή τους σε τρίτη χώρα κατά τις ημερομηνίες 2 και 3 Απριλίου του έτους 2024, από τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές.


Αθήνα, 9 Μαϊου 2024

Αριθ. Πρωτ.: Ε.2033

Θέμα: «Θεώρηση αποδείξεων λιανικής πώλησης αγοραστών - ταξιδιωτών, μη εγκατεστημένων στην Κοινότητα, κατά την έξοδό τους από τη χώρα μας, με απευθείας μετάβασή τους σε τρίτη χώρα κατά τις ημερομηνίες 2 και 3 Απριλίου του έτους 2024, από τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές».

Λήψη αρχείου

Περίληψη Εγκυκλίου
Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Εγκύκλιος που αφορά στην παροχή οδηγιών για τη διαδικασία θεώρησης των αποδείξεων λιανικής πώλησης για πωλήσεις αγαθών που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας σε ταξιδιώτες, μη εγκατεστημένους στο εσωτερικό της Κοινότητας, οι οποίοι αναχώρησαν από τη χώρα μας με προορισμό τρίτη χώρα, κατά τις ημέρες απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων, ήτοι την 2η και την 3η Απριλίου του έτους 2024.
Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Παροχή οδηγιών σχετικά με τη διαδικασία θεώρησης, από τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές, των αποδείξεων λιανικής πώλησης αγοραστών - ταξιδιωτών, μη εγκατεστημένων στην Κοινότητα κατά την έξοδό τους από τη χώρα μας, με απευθείας μετάβασή τους σε τρίτη χώρα, κατά τις ημερομηνίες 2 και 3 Απριλίου του έτους 2024.
Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Οι παρεχόμενες οδηγίες αφορούν τους ταξιδιώτες τρίτων χωρών που αγόρασαν αγαθά στο εσωτερικό της χώρας ή στο εσωτερικό άλλου Κ-Μ και εξήλθαν από την Ε.Ε. κατά τις ημέρες απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων, το σύνολο των Ελληνικών Προξενικών Αρχών και των Τελωνειακών Αρχών της ΑΑΔΕ, ως αρμοδίων αρχών ελέγχου, τους Εμπορικούς Συλλόγους της Χώρας, καθώς και τις επιχειρήσεις, οι οποίες με εξουσιοδοτημένα γραφεία τους αναλαμβάνουν, κατόπιν συμφωνίας με τους ενδιαφερομένους (αγοραστή - ταξιδιώτη και πωλητή) τη διαμεσολάβηση για τη διευκόλυνση της επιστροφής ή της άμεσης απαλλαγής από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) στα δικαιούμενα πρόσωπα.


       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671