ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ."
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ε.2037/23.05.2024

Παροχή οδηγιών αναφορικά με τις διακινήσεις προϊόντων υποκείμενων σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) μέσω του ψηφιακού συστήματος EMCS.

 

Αθήνα, 23/05/2024

Αριθ. Πρωτ.: Ε.2037

Θέμα: Παροχή οδηγιών αναφορικά με τις διακινήσεις προϊόντων υποκείμενων σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) μέσω του ψηφιακού συστήματος EMCS

Λήψη αρχείου

Περίληψη Εγκυκλίου
Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Η εγκύκλιος αφορά στην κωδικοποίηση και επικαιροποίηση των οδηγιών οι οποίες έχουν δοθεί από την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του ψηφιακού συστήματος παρακολούθησης των προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ (Excise Movement and Control System - EMCS) καθώς και για τις διάφορες φάσεις λειτουργίας του EMCS, από την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του το έτος 2010 μέχρι και 31/12/2023, σχετικά με τις διακινήσεις υποκειμένων σε ΕΦΚ προϊοντων και με τις λειτουργίες του εν λόγω ψηφιακού συστήματος.
Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Με την παρούσα εγκύκλιο παρέχονται κωδικοποιημένες και επικαιροποιημένες οδηγίες σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων υποκείμενων σε ΕΦΚ, τα οποία είτε διακινούνται υπό καθεστώς αναστολής, είτε έχουν τεθεί σε ανάλωση στο έδαφος ενός κράτους μέλους και διακινούνται προς το έδαφος άλλου κράτους μέλους, προκειμένου να παραδοθούν σε αυτό για εμπορικούς σκοπούς. Η εν λόγω διακίνηση πραγματοποιείται μέσω του ψηφιακού συστήματος (EMCS).
Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Η παρούσα εγκύκλιος αφορά: α) στους οικονομικούς φορείς που διακινούν προϊόντα υποκείμενα σε ΕΦΚ β) στις τελωνειακές αρχές, οι οποίες είναι αρμόδιες για την εφαρμογή του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, με το οποίο καθορίζονται οι διαδικασίες διακίνησης των προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε.



 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671