ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
13.06.2024

Διαγράφονται αναδρομικά οφειλές προς το Δημόσιο από εργαζόμενους συνταξιούχους - Ποιους αφορά.

 

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Διαγράφονται αναδρομικά οφειλές προς το Δημόσιο από εργαζόμενους συνταξιούχους - Ποιους αφορά

Άκυρα τα ειδοποιητήρια που είχαν λάβει χιλιάδες συνταξιούχοι του δημοσίου, που συνέχισαν να δουλεύουν στον φορέα τους, με τα οποία καλούνταν να επιστρέψουν χρήματα γιατί μετά τη συνταξιοδότησή τους θα έπρεπε να αμείβονται με βάση το μισθολογικό κλιμάκιο νεοεισερχόμενου υπαλλήλου και όχι αυτό που είχαν κατά την έξοδο τους στη σύνταξη.

Με διάταξη στο νέο νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα που κατατέθηκε στη Βουλή δίνεται λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει καθώς βάση νόμου του 2015 ζητούνταν από τους εργαζόμενους αυτούς επιστροφή αναδρομικών ποσών που ξεπερνούσαν ακόμη και τις 40.000 ευρώ και αφορούσαν τα επιπλέον ποσά που είχαν εισπράξει ώς αμοιβή από το Δημόσιο.

Η συγκεκριμένη διάταξη μεταξύ άλλων προβλέπει ότι:

- Οι υπάλληλοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διατηρούν το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν έως την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησής τους και δεν εξελίσσονται μισθολογικά σε ανώτερο κλιμάκιο έως τη λύση της εργασιακής τους σχέσης.

- Δεν καταλογίζονται, ούτε αναζητούνται τυχόν υπερβάλλουσες μισθολογικές απολαβές που έχουν καταβληθεί στους ανωτέρω υπαλλήλους εξαιτίας της μη κατάταξής τους στο εισαγωγικό κλιμάκιο μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησής τους.

Πηγή: CAPITAL

 

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671