ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
16.07.2024

Οφειλές στην εφορία – τελευταία ευκαιρία να μην χαθούν ρυθμίσεις.

 

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ένθετο Οικονομία: Οφειλές στην εφορία – τελευταία ευκαιρία να μην χαθούν ρυθμίσεις

Μέχρι την Παρασκευή έχουν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι με οφειλές στην εφορία να “σώσουν” τις ρυθμίσεις τους. Οι οφειλέτες θα πρέπει μέχρι και τις 19 Ιουλίου να εξοφλήσουν ολοσχερώς ή να τακτοποιήσουν με ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής τυχόν νέες αρρύθμιστες οφειλές τους προς το Δημόσιο, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 19 Απριλίου 2024, ώστε να μην χάσουν άλλες ρυθμίσεις, στις οποίες ήδη έχουν εντάξει παλαιότερες οφειλές τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για την αναβίωση ρυθμίσεων, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το 2014 και μετά, δίνοντας ευκολίες αποπληρωμής των χρεών από 24 έως και 120 δόσεις και οι οποίες χάθηκαν.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

δεύτερη ευκαιρία για 24,48,72,100,120 δόσεις

· προθεσμία έως 19 Ιουλίου

· εφάπαξ πληρωμή ή νόμιμη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 19/4

· υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ ή φορολογικών δηλώσεων που εκκρεμούσαν στις 19/4

Ξεκινά η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του e-EΦΚΑ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που δίνει την ευκαιρία σε 25.000 συνταξιούχους να απολαύσουν διακοπές σε επιλεγμένα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, με μειωμένο κόστος.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ e-ΕΦΚΑ

1-6 διανυκτερεύσεις

έως 10 διανυκτερεύσεις (Λέρος, Λέσβος, Χίος, Κως και Σάμος

έως 12 διανυκτερεύσεις (Βόρεια Εύβοια, Έβρος, Θεσσαλία)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ e-ΕΦΚΑ

Υποβολή αιτήσεων: gov.gr

Προθεσμία: 15-20 Ιουλίου 2024

Διάρκεια προγράμματος:

01/08/2024-31/07/2025

Σε τροχιά συνεχούς άνθησης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η γυναικεία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, με τις ιστορίες επιτυχίας από διάφορους κλάδους της αγοράς, να πολλαπλασιάζονται. Σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι προοπτικές των γυναικών στο επιχειρείν. Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Άκη Αθανασόπουλου.

Η GenZ, οι γεννημένοι δηλαδή από το 1996 έως και το 2012 φέρνει αλλαγές στον κόσμο της εργασίας, υιοθετώντας ηθικές και περιβαλλοντικές αξίες, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και θέτοντας νέα πρότυπα για το “business as usual”. Αποτελέσματα έρευνας της Deloitte, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Gen Z Summit μιας πρωτοβουλίας του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με τη ΜΚΟ WeFor, δείχνει ότι οι επονομαζόμενοι Zoomers διατυπώνουν υψηλές απαιτήσεις από τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις και έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επέκταση των προσδοκιών την τελευταία δεκαετία.

Σχετικά με την ισορροπία προσωπικής ζωής και εργασίας η έρευνα έδειξε ότι το 35% των Zoomers στρέφονται σε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας. Το 44% λέει ότι οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση θα πρέπει να έχουν ανάλογες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης με τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση, ενώ το 37% αναφέρει ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν μειωμένες εβδομάδες εργασίας.

Ως προς τις περιβαλλοντικές ανησυχίες είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 6 στους 10 θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν την αλλαγή στους οργανισμούς που εργάζονται. Ένας στους δύο δηλώνουν ότι ασκούν πίεση στους εργοδότες τους να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή, ενώ το 21% έχουν ήδη αλλάξει δουλειά ή κλάδο λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι τους Zoomers τους απασχολεί ιδιαίτερα και η τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων ετών, με το 60% να πιστεύει ότι η γενιά της Τεχνητής Νοημοσύνης θα δημιουργήσει συνθήκες που θα καταστήσουν αναγκαία την επανεκπαίδευση και θα επηρεάσουν τις αποφάσεις για τη σταδιοδρομία τους και ένας στους πέντε νέους δηλώνει συχνός χρήστης της GenAI στην εργασία και θεωρεί ότι πρέπει να αναζητήσει λιγότερο ευάλωτες στην αυτοματοποίηση θέσεις εργασίας.

«Οι νέοι σήμερα επιλέγουν εκείνοι τους εργοδότες τους παρά το αντίστροφο» σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της αγοράς.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Πηγή: ερτ

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671