ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
16.07.2024

ΕΛΤΕ: Νέα συμπληρωματική οδηγία σχετικά με την αναφορά ελεγκτών που σχετίζεται με το Διεθνές Πρότυπο Ελέγχου για Ελέγχους Οικονομικών Καταστάσεων Λιγότερο περίπλοκων Οντοτήτων.


ΕΛΤΕ

https://elte.org.gr/

Το Συμβούλιο Διεθνών Προτύπων Ελέγχου και Διασφάλισης (The International Auditing and Assurance Standards Board /IAASB) εξέδωσε νέα συμπληρωματική οδηγία σχετικά με την αναφορά ελεγκτών που σχετίζεται με το Διεθνές Πρότυπο Ελέγχου για Ελέγχους Οικονομικών Καταστάσεων Λιγότερο περίπλοκων Οντοτήτων (Less Complex Entities /LCE), γνωστό ως ISA για LCE. Η νέα Oδηγία, που διαβάζεται με το ISA για LCE , παρέχει υποστήριξη στους ελεγκτές όσον αφορά στις τροποποιήσεις στην έκθεση ελέγχου κατά τη χρήση του προτύπου. Η οδηγία περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των παραγράφων έμφασης θέματος και παραγράφων άλλου θέματος, την αναφορά άλλων πληροφοριών και την αναφορά για μια ουσιώδη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα.

Επιπλέον, η οδηγία περιλαμβάνει οκτώ υποδείγματα/επεξηγηματικές εκθέσεις ελεγκτών, συμπεριλαμβανομένων παραδειγμάτων (adverse opinions, disclaimer of opinions, and opinions when there is a material uncertainty related to going concern).

Αυτή η νέα Συμπληρωματική Οδηγία, η οποία είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο του IAASB, συμπληρώνει προηγούμενες δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και διαδικτυακών σεμιναρίων, τα οποία παρέχουν ισχυρά εργαλεία για την υιοθέτηση και υλοποίηση των ISA από LCE. Πρόσθετες δημοσιεύσεις θα υλοποιηθούν εντός του τριμήνου, συμπεριλαμβανομένου οδηγού υιοθέτησης, συμπληρωματικής καθοδήγησης σχετικά με την εφαρμογή του προτύπου και οδηγού εφαρμογής για πρώτη φορά.

Η νέα οδηγία δεν τροποποιεί ούτε παρακάμπτει το ISA για τις LCE και η ανάγνωση της οδηγίας δεν υποκαθιστά την ανάγνωση του ISA για LCE.

Για περισσότερες πληροφορίες και για πρόσβαση στη νέα οδηγία, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.iaasb.org/ISAforLCE .

Ο Πρόεδρος της ΕΛΤΕ

Παναγιώτης Γιαννόπουλος

 

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671